Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Βιβλιοπαρουσίαση-Βιβλιοπρόταση:1. Βοήθεια αχινός! 2. Ο βασιλιάς λύκος

  Μ'αυτά και μ' αυτά μου ξέφυγε η παρουσίαση του βιβλίου "Βοήθεια αχινός", που αγοράσαμε με την έλευση του 2020, και που σας είχα υποσχεθεί να σας το παρουσιάσω! Να με συγχωρέσει η συγγραφέας του, κ. Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα, με την οποία τυγχάνει να είμαστε γεννημένες την ίδια ημερομηνία (✌️)!

   Αρχικά να σας πω ότι το βιβλίο το αγοράσαμε επειδή μας το ζήτησε το σχολείο μας στα πλαίσια της φιλαναγνωσίας. Και αν σε κάποιους φαίνεται ως αναγκαίο "κακό", τα παιδάκια μου το λάτρεψαν! Το ίδιο και εγώ! Πραγματικά δεν ξέρω πόσες φορές το διαβάσαμε, άλλες εγώ, άλλες φορές τα ίδια τα πρωτάκια μου, άλλες φορές παίζοντας ρόλους. Ευανάγνωστο, ευκολονόητο και όλο νόημα!
   Οι πρωταγωνιστές του είναι η Αλίκη και ο αχινός. Δύο ζωές που συναντιούνται και μοιράζονται με τις οικογένειές τους την ίδια, ή περίπου την ίδια, αγωνία. Και η Αλίκη και ο αχινός αγαπούν τη θάλασσα. Δεν "ακούν" και οι δύο τις συμβουλές των μαμάδων τους και μετά τους συντροφεύει και τους δύο... πόνος, αγωνία, φιλία και... αγάπη!
   Την εικονογράφηση επιμελείται η Ρένια Μεταλληνού και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.
   Επιπλέον, το βιβλίο περιλαμβάνει και δραστηριότητες καθώς επίσης και QR code με την αφήγηση της ιστορίας από την συγγραφέα.

   Όταν πρωτοήρθε το συγκεκριμένο βιβλίο στο σπίτι μας συνειδητοποίησα, με τη βοήθεια των παιδιών μου, ότι την κ. Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα την έχουμε γνωρίσει μέσα από ένα άλλο βιβλίο της, που υπήρχε στη βιβλιοθήκη μας με τίτλο "Ο βασιλιάς λύκος".


   Το βιβλίο της "Ο βασιλιάς λύκος", το οποίο κυκλοφορεί από τη σειρά "μικρές καληνύχτες" των εκδόσεων Μεταίχμιο, και με εικονογράφηση της Μυρτώ Δεληβοριά, είναι ένα βιβλίο που διαβάζεται μέσα σε λίγα λεπτά από ένα παιδάκι της ηλικίας των δικών μου παιδιών (α' δημοτικού) και αυτό είναι που τους κάνει να το αγαπήσουν ακόμη περισσότερο, γιατί νιώθουν τις δυνάμεις και τις ικανότητές τους.


   Στο βιβλίο αυτό μας παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο διαλέγουν βασιλιά οι...... λύκοι! Ποιος θα είναι άραγε; ο κοντός, ο χοντρός, ο παλιός, ο γνωστός, ο κακός ή μήπως κάποιος άλλος; Διασκεδαστικό και...... "ανάλαφρο", χωρίς να κουράζει τα μυαλουδάκια των μικρών παιδιών!
   Ευχαριστούμε κ. Ιωάννα Μπακιρτζή-Μπαμπέτα για αυτά τα δύο πανέμορφα βιβλία που έχετε γράψει!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου