Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Βιβλιοπαρουσίαση-Βιβλιοπρόταση 🐝🐝🐝"Δώσε λύση στο μελίσσι..." 🐝🐝🐝

   
   Όπως κάνουμε τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος, έχουμε φτιάξει ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Χριστούγεννα. Το Σάββατο λοιπόν, αντί δώρου, υπήρχε σημείωμα με κάτι που θα κάναμε μαζί με τα παιδάκια μου!  Θα πηγαίναμε στην παρουσίαση του βιβλίου  της αγαπημένης μας Μαρίνας Γιώτη με τίτλο "Δώσε λύση στο μελίσσι..."! Τα παιδάκια μου, και μόνο με την ιδέα, ενθουσιάστηκαν καθότι είναι βιβλιοφάγοι! 
 Ετοιμαστήκαμε, λοιπόν, και "βουρ" φτάσαμε στο φανταστικό βιβλιοπωλείο Mindthebook, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης (όσοι δεν το έχετε επισκεφτεί χάνετε! Έχει τρομερή ποικιλία από ΟΛΑ!).
  Εκεί μας υποδέχτηκε η χαμογελαστή Μαρίνα Γιώτη. Η παρουσίαση μας ενθουσίασε. Μας μετέδωσε τόσες πολλές γνώσεις για τις μέλισσες και το μέλι, μέσα από τις υπέροχες εικόνες του βιβλίου που προβαλλόταν στον προτζέκτορα, και μέσα από παιχνίδια, χορό, τραγούδια και διάλογο! Χαμογελαστή, υπομονετική και με πολύ παιχνιδιάρικο ύφος, κέρδισε αμέσως όλα τα παιδιά (και τους μεγάλους!). Σου ερχόταν να την σφίξει στην αγκαλιά σου! Και η προσέγγισή της στα παιδιά απερίγραπτη! Το βιβλίο εκτός των άλλων αναφέρεται στη δημοκρατία, στις εκλογές και στο πόσο χρήσιμος είναι ο διάλογος αλλά και η ενσυναίσθηση!
  Μετά το τέλος της παρουσίασης, φυσικά, αγοράσαμε το βιβλίο της "Δώσε λύση στο μελίσσι " και φυσικά δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στο Χριστουγεννιάτικο βιβλίο της με τίτλο "Τι τρέχει με τον Άι Βασίλη;"(στο οποίο θα αναφερθώ με ξεχωριστή ανάρτηση).
  Στο βιβλιοπωλείο υπήρχαν και χίλια δυο καλούδια που είχαν φέρει και πρόσφεραν ένα ζευγάρι μελισσοκόμων και μπορούσαν παιδιά και μεγάλοι να δοκιμάσουν.
   Μαρίνα Γιώτη σε ευχαριστούμε που γράφεις τόσο όμορφα βιβλία και σε ευχαριστούμε για την τόσο όμορφη παρουσίαση που απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι! Για να καταλάβετε πόσο μας άρεσε όταν είπα στα παιδιά μου ότι το βιβλίο "Δώσε λύση στο μελίσσι" είναι το τελευταίο βιβλίο της Μαρίνας Γιώτη (εννοώντας το τελευταίο που έγραψε), ο γιος μου βούρκωσε νομίζοντας ότι δε θα γράψει άλλο! Μαρίνα Γιώτη καλοτάξιδο και σε ευχαριστούμε πολύ! Φυσικά, το βιβλίο "Δώσε λύση στο μελίσσι" το συστήνω ανεπιφύλακτα! Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου