Τρίτη 30 Ιουνίου 2020

Shopping therapy... ή μήπως όχι;;;;;;

   Αν με ρωτούσατε ποιο είναι το ένα πράγμα για το οποίο ο άντρας μου είναι χαρούμενος που είναι μαζί μου θα σας έλεγα με βεβαιότητα ότι είναι η βαρεμάρα μου να πάω για ψώνια. Ναι, ναι, ναι...... Ίσως είμαι η μόνη γυναίκα στον πλανήτη που απεχθάνεται το shopping. Και αν για άλλους είναι θεραπεία, για μένα είναι αρρώστια.
   Για την ακρίβεια, μου αρέσει να ψωνίζω, αλλά δε μου αρέσει να τριγυρίζω από το ένα κατάστημα στο άλλο. Θέλω να ξέρω τι ακριβώς ψάχνω και που ακριβώς θα το βρω και να πάω στο συγκεκριμένο κατάστημα και να το αγοράσω μέσα σε 5 λεπτά.  Ειδικά, μετά την γέννηση των παιδιών μου που ο χρόνος μου είναι και πιο μειωμένος και πιο πολύτιμος πηγαίνω για ψώνια μόνο για τα απαραίτητα. Ιδιαίτερα στις μέρες μας που το διαδίκτυο έχει τα πάντα θα δω ότι ψάχνω ηλεκτρονικά και έπειτα θα πάω στο φυσικό κατάστημα να το αγοράσω.
   Παρόλα αυτά  για τα βιβλία του σπιτιού μας συνεχίζω να "τρώω" πολλές ώρες στην αναζήτηση των κατάλληλων-απαραίτητων για εμάς. Πώς το κάνω αυτό; Πηγαίνουμε μια μέρα σε ένα βιβλιοπωλείο, ξέροντας περίπου τι αναζητάμε, βλέποντας όμως παράλληλα και άλλα πολλά βιβλία. Σημειώνουμε ποια βιβλία μας άρεσαν και κάνουμε μια λίστα με τα βιβλία που μας ενδιαφέρουν και είναι "προς αγορά" στο μέλλον. Αγοράζουμε κάποια από αυτά και αποχωρούμε. Την επόμενη φορά που θα θέλουμε να αγοράσουμε βιβλία παίρνουμε τη λίστα μπροστά μας και απλά και εύκολα τα αγοράζουμε από το ηλεκτρονικό τους κατάστημα. 
   Με αυτό τον τρόπο και δε με κουράζει η διαδικασία, και αγοράζουμε ότι και όσα θέλουμε (και μάλιστα οικονομικότερα) και δεν συνωστιζόμαστε στο κατάστημα με κίνδυνο να κολλήσουμε χίλιες δύο αρρώστιες (μεταξύ αυτών και covid19)!
   Το Σάββατο, λοιπόν, έκανα μια τέτοια παραγγελία στο e-shop των καταστημάτων Public  και αμέσως μου ήρθε το e-mail επιβεβαίωσης-ενημέρωσης για την παραγγελία μου.
   Σήμερα, 2 μόλις μέρες μετά (και αν σκεφτεί κανείς ότι μεσολάβησε Σαββατοκύριακο ουσιαστικά αμέσως!) έλαβα και 2ο email που αναφέρει ότι όλα τα βιβλία που παρήγγειλα (εκτός από 1 είναι έτοιμα για παραλαβή) και μπορώ οποτεδήποτε να πάω να τα παραλάβω (εγώ επέλεξα τον τρόπο παραλαβής).
  Τόσο απλά, τόσο εύκολα, τόσο γρήγορα, πιο οικονομικά. Γιατί είπαμε; Θέλουμε περισσότερο ελεύθερο χρόνο για να περνάμε με τα παιδιά μας!!!!!!

2 σχόλια:

  1. Όχι, δεν είστε η μόνη στον πλανήτη που βαριέται τα ψώνια! Είμαι ομοιοπαθούσα. Ο άντρας μου με τραβολογάει! Μου αρέσει να ψωνίζω αλλά όχι να χαζεύω πέρα δώθε. Ζαλίζομαι. Εκεί που μπορώ να κάτσω λίγη παραπάνω ώρα είναι σε ένα βιβλιοχαρτοπωλείο. "Μυρίζω" τα βιβλία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όπως ακριβώς τα λέτε! Με πιάνει πονοκέφαλος, κυρίως σε καταστήματα με ρούχα. 😊

      Διαγραφή